Beste Patiënten. 14 Dagen voor of na uw booster Covid 19 vaccin kunnen er geen Filler of Profhilo behandelingen doorgaan. Tevens herinneren we u aan het feit: COVID19 gevaccineerd of niet, indien u tekenen van ziekte vertoont (koorts, hoesten, niezen, diarree, ...) komt u niet naar de praktijk en verwittigd u het secretariaat op 0468 216 136. Vaak kunnen er bepaalde behandelingen niet doorgaan als u een infectie heeft daar dit het risico op complicaties of bijwerkingen verhoogd. Dank voor uw begrip en solidariteit. 

Overmatig okselzweten of primaire hyperhydrosis axillaris treft 2.8% procent van de mensen. Overdreven onderarm transpiratie kan het zelfvertrouwen fameus ondermijnen en heeft vaak een negatieve invloed op het dagelijks welzijn. 

Indicaties overdreven okselzweten

  • Symmetrisch ofwel aanwezig onder beide oksels.
  • Impact op de dagelijkse activiteiten.
  • Minstens één maal per week, vaak dagelijks. Begint meestal tijdens de puberteit. Vaak familiaal.
  • Zweten stopt tijdens de nacht.
  • Komt even vaak voor bij mannen dan vrouwen.

botox overmatig zweten

 

 

 

Voordelen anti-transpiratiebehandeling

Voor patiënten die lijden aan overmatig onderarmzweten kunnen Spierontspannende Toxines  injecties de oplossing zijn. Geînjecteerde spierontspanners toegediend in de oksels blokkeren de zenuwsignalen die de zweetklieren stimuleren waardoor het zweten uitblijft.

Werkwijze Spierontspannende Toxines  behandeling tegen okselzweet

Eén behandeling bestaande uit verschillend prikjes in de oksels zorgt ervoor dat de zweetproductie afgeremd wordt gedurende een 6 tal maanden. Desgewenst kan de behandeling herhaald worden om de resultaten te behouden.