Onze gelaatscontouren worden bepaald door Volume  (vetweefsel en bot) en de kwaliteit van de huid en steunweefsels. Door volumeverlies en de achteruitgang van de kwaliteit van onze huid en steunweefsels gaat het gelaat verzakken en krimpen. Waar vroeger een chirurgische face-lift de enigste techniek was om gelaatsverslapping aan te pakken zijn er nu verschillende niet-chirurgische technieken die (eventueel in combinatie) het gelaat&hals kunnen versteviging en het gezichtsovaal kunnen herstellen.

1. Volumeherstel met behulp van Fillers

Onderhuids volumeverlies kan een belangrijke oorzaak van gelaatsveroudering zijn. Tijdens het verouderingsproces wordt bot geabsorbeerd en de gezichtsbeenderen worden dunner. Ook kan het gelaat vulling van onderhuids vet verliezen. Volume-restauratie met behulp van strategisch geplaatste fillers kan het gezicht terug zijn natuurlijke jeugdige uitstraling geven. Deze techniek waarbij er op de jukbeenderen (cheeks) , de slapen, langs de kaaklijn en de marionettelijnen kan geprikt worden noemt men weleens ‘liquid facelifting’.  

Nieuwe indicaties van gelaatsrecontouring zijn ondermeer een niet-chirurgische kin- en kaakvergrotingwenkbrauwlift en verzachting van de traangootjes. Meer uitgesproken gelaatsverslapping louter met fillers aanpakken leidt tot karikaturale opgeblazen gezichten, het gevreesde ‘pillow-face’. 

2. Andere technieken die gecombineerd kunnen worden

Door de gelaatsweefsels gecontroleerd op te warmen krimpt het collageen en verstrakt het gelaat.

A. RADIOFREQUENCY met de Venus Freeze plus

De laatste generatie radiofrequente energie produceert aangename warmte in de huid en onderhuid hetgeen een gezonde bloedcirculatie stimuleert en de productie van collageen en elastine verhoogt. Het resultaat is een huid die strakker en jonger uitziet en met minder lijntjes en rimpels. De gelaatscontouren zijn verstevigt.

Protocol:6 behandelingen op wekelijkse basis

venusfreezeplus radiofrequentie

 

B.  HIFU met de ULTRAFORMER 3 

Hifu Ultraformer 3 behandeling hasseltBij de HIFU therapie worden op niet invasieve wijze, via gericht ultrageluid, energiepulsen in de diepere lagen van de huid afgegeven. Hierdoor wordt de natuurlijke aanmaak van collageen in de huid gestimuleerd waardoor de huid langzaam gelift wordt. Na enkele maanden (2 à 3) is een strakkere huid zichtbaar met een fris en verjongend aspect en een zichtbare verbeterde huidconditie. Direct na de HIFU behandeling kunnen de dagelijkse bezigheden worden hervat. Er is geen hersteltijd nodig.

 

C. Threads

Draadlift met biocompatibele resorbeerbare draadjes kunnen afhankelijk van het type draad de huid verstevigen en voor een opwaartse vector zorgen.

D. Plasma energie met de PLEXR PLUS  

Hoog energetisch geladen gas (plasma) gaat de huid puntsgewijs aanraken waardoor de huidvezels onmiddelijk samentrekken, hetgeen voor een een liftend effect zorgt. Wij maken gebruik van het referentie plasma toestel: PLEXR PLUS.  (deze behandeling is pas binnenkort beschikbaar).

E. Spierontspanners 

Door deze spieren te injecteren is het mogelijk om o.a. de wenkbrauwen , de mondhoeken  en de halsspier te liften. Sommige gelaatsspieren trekken in combinatie met de zwaartekracht het gelaat immers naar beneden. 

 

3. Gepersonaliseerde strategie

Iedereen is anders met gevolg is de keuze van technologie of de combinatie van verschillende technologieën iets wat tijdens een consultatie bepaald kan worden. Nieuwe wetenschappelijke inzichten over hoe het gelaat veroudert suggereren dat het raadzaam is tijdig met deze behandelingen te beginnen om zo lang mogelijk een chirurgische lift uit te stellen. Ook kunnen deze technologieën ingezet worden na een chirurgische lifting om de resultaten te bestendigen. Bij zeer uitgesproken gelaatsverslapping is een chirurgische lift nog steeds de beste behandeling om het ovaal van het gelaat te herstellen.

Tijdens een huidverstrakking  advies/consult bepalen we welke  behandeling voor u geschikt is. Dit consult maakt het ook mogelijk dat we de behandelingen in de agenda zo inplannen dat de continuïteit van de behandelingen gegarandeerd blijft zodat u een optimaal resultaat kan bereiken.